قطع کامل اینترنت در افغانستان تا اطلاع ثانوی ادامه دارد | پرواز‌ها لغو و دوربین‌های امنیتی خاموش شد افغانستان، محور دیدار نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان با مقامات ایرانی تلاش برای ریشه‌کن کردن | واکسیناسیون فلج کودکان در چهار ولایت افغانستان آغاز شد سخنگوی صنعت آب ایران: طالبان در رابطه با حقابه خوب حرف می‌زند، اما به حرف‌هایش عمل نمی‌کند دُرّ دریای دَری در تور بیگانگان | نگاهی به موقعیت زبان فارسی در یک دهه اخیر در افغانستان غول‌های فوتسال آسیا در کیش | افغانستان قدرتمند در کافا به میدان می‌رود ابراز نگرانی طالبان از تاثیر تحریم‌های تازه سازمان ملل علیه ایران بر اقتصاد افغانستان طالبان از مخالفت ایران با استقرار پایگاه‌های نظامی خارجی در افغانستان استقبال کرد رئیس شورای امنیت کشور: در بحث اتباع بخش زیادی از اخباری که منتشر می‌شد، غیرواقعی بود + فیلم قیمت امروز پول افغانی (یکشنبه ششم مهرماه ۱۴۰۴) فیلم، آهنگ و وضعیت آب‌وهوا، ۳ جست‌وجوی پرشمار افغانستانی‌ها در گوگل رئیس پلیس مهاجرت فراجا: زین پس تنها به دارندگان گذرنامه خدمات ارائه می‌دهیم ابراز نگرانی سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل نسبت به نقض گسترده حقوق بشر در این کشور نگاهی به نشست مشترک وزرای خارجه ایران، روسیه، چین و پاکستان با موضوع افغانستان + متن کامل بیانیه ساماندهی مهاجران محور دیدار سرکنسول افغانستان در مشهد با مدیرکل اتباع آغاز اردوی آمادگی تیم ملی فوتسال زیر ۱۷ سال افغانستان در تهران قیمت امروز پول افغانی (پنجشنبه سوم مهرماه ۱۴۰۴) صعود با اقتدار تیم ملی فوتسال افغانستان به جام ملت‌های فوتسال آسیا ۲۰۲۶ خلاصه بازی تیم‌های ملی فوتسال افغانستان و میانمار مقدماتی جام ملت‌های آسیا (۲ مهرماه ۱۴۰۴) + فیلم عکس‌هایی از دیدارهای تیم ملی فوتسال افغانستان در مقابل مالدیو و میانمار استاندار تهران: یک میلیون و ۴۰۰ هزار مهاجر افغانستانی از کشور خارج شده‌اند
سرخط خبرها

قطع کامل اینترنت در افغانستان تا اطلاع ثانوی ادامه دارد | پرواز‌ها لغو و دوربین‌های امنیتی خاموش شد

  • کد خبر: ۳۶۲۱۶۴
  • ۰۸ مهر ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۵
قطع کامل اینترنت در افغانستان تا اطلاع ثانوی ادامه دارد | پرواز‌ها لغو و دوربین‌های امنیتی خاموش شد
قطع کامل اینترنت و خدمات مخابراتی در افغانستان، فعالیت تمام بخش‌های این کشور، از جمله نهاد‌های حکومت طالبان را مختل کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، پس از آنکه از ساعت ۱۷ روز گذشته به وقت کابل طالبان خدمات اینترنت فیبرنوری را در افغانستان قطع کردند و مردم این کشور از دسترسی به خدمات اینترنتی محروم شدند، یک دیپلمات خارجی در کابل به نقل از طالبان به واشنگتن پست گفته است که قطع اینترنت تا اطلاع ثانوی به حال خود باقی می‌ماند.

قطع اینترنت به طور ناگهانی انجام شده و طالبان هیچ برنامه‌ای برای نهاد‌های دولتی و خصوصی که فعالیت‌های شان به اینترنت وابسته است، اعلام نکرده است.

در نبود اینترنت دوربین‌های امنیتی در شهر‌های افغانستان از کار افتاده و برخی از مردم نگران هستند که با از کار افتادن دوربین‌ها، امنیت مردم و مراکز تجاری تضعیف شود.

بنا به آمار موجود، تنها در شهر کابل، ۶۲ هزار دوربین مداربسته امنیتی وجود دارند.

تمام پرواز‌های افغانستان لغو شد

از عصر روز دوشنبه، ۷ مهرماه تمامی شبکه‌های فیبرنوری و خدمات عادی مخابراتی در سراسر افغانستان متوقف شده است که تنها یکی از پیامد‌های آن توقف خدمات اساسی، چون خدمات پولی و هواپیمایی بوده است.

یکی از مسئولان شرکت هواپیمایی آریانا گفته است که تمام پرواز‌ها از فرودگاه کابل لغو شده است.

او در ادامه گفته است که بدون ارتباطات مخابراتی و اینترنتی، مدیریت پرواز‌ها و هماهنگی میان برج مراقبت، خدمه و شرکت‌ها امکان‌پذیر نیست.

در همین حال، یکی از نمایندگان شرکت هواپیمایی کام‌ایر که در خارج از افغانستان به‌سر می‌برد، می‌گوید: ارتباط با مسئولان این شرکت در کابل به‌کلی قطع شده است.

او افزود: «در حالت سردرگمی قرار داریم؛ هیچ رهنمود مشخصی به ما نرسیده و نمی‌دانیم پرواز‌ها لغو می‌شوند یا خیر. واقعاً نمی‌دانیم چه کنیم.»

این شرکت پرواز بعدظهر دوشنبه خود را به استانبول لغو کرد.

آریانا نیز پرواز کابل-استانبول خود را لغو کرد.

فعالیت رسانه‌ها متوقف شد

این درحالی است که شبکه‌های تلویزیونی خصوصی افغانستان نیز اعلام کردند که پخش برنامه‌هایشان به دلیل قطع اینترنت فیبر نوری با اختلال رو‌به‌رو شده است.

یک مقام دیپلماتیک در کابل از طریق تلفن ماهواره‌ای به روزنامه واشنگتن پست گفت که طالبان به سفارت‌های خارجی درباره قطع اینترنت اطلاع نداده بود.

به گفته او، طالبان اعلام کرده است که قطع اینترنت «تا اطلاع ثانوی» ادامه خواهد داشت.

طالبان درحالی اقدام به قطع خدمات اینترنتی در افغانستان کرده‌اند که دولت سابق افغانستان میلیون‌ها دلار روی گسترش اینترنت پرسرعت سرمایه‌گذاری کرده بود و بخش‌های بانکداری، گمرک و تجارت، سلامت، آموزش، همچنین هوانوردی و حمل‌ونقل به اینترنت وابسته هستند.

به نظر می‌رسد که رهبر طالبان منافع و نیاز‌های مردم افغانستان را قربانی دیدگاه‌های مذهبی خود در مورد اینترنت و تلفن‌های هوشمند کرده است.

شماری از کاربران شبکه‌های اجتماعی با ابراز خشم از این تصمیم رهبر طالبان نوشته‌اند که تماس خود را با نزدیکانشان از دست داده‌اند.

آنها می‌گویند که ارتباط افغانستان با جهان بیرون قطع شده و کشور شان وارد دوره خاموشی و تاریکی عمیق شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->